Алкохол, наркотици и секс.

Публикувано на януари 8 2010 by teensbg

Тинейджъри какво ще кажете за наркотиците?

Наркотиците са много различни по съдържание и смисъл, и различни по ефект. Някои наркотици са депресанти (като алкохола), и ви правят сънливи и по-спокойни. Марихуаната (трева, канабис) попада в тази категория. Марихуаната е един от най-честите наркотици, използвани от тийнейджърите и се възприемат като относително безопасна, но това не е вярно. Щамове на марихуана в днешно време обикновено са много по-силни от тези по времето на хипи ерата на 60-те и 70-те.
Марихуаната усилва текущото настроение, предизвиква лека еуфория и забележимо изостряне на всички сетива , променя себе оценката и усещанията за пространство и време. Има също така все повече доказателства, свързващи редовната употребата на марихуана и дългосрочен план психични проблеми, като например загуба на паметта и депресия при някои хора.
normal_photo_no_1575
Други наркотици са стимуланти. Те, те карат да се чувстваш по-буден и да не се тревожиш. Екстази и кокаин са примери на стимуланти. Тези наркотици увеличават пулса, телесната температура и кръвното налягане. Те могат да ви накарат да се почувствате уверени и еуфорично. При високи дози обаче, могат да ви накарат да се чувствате объркани или замаяни, също така може да получите сърдечен удар или дори мозъчно увреждане.

LSD (киселина, пътувания) и магическите гъби са примери за друг клас наркотици наречен халюциногени. Промените се преплитат с действителността можете да виждате, чувате или да чувствате неща, които са напълно нереални. Тези халюцинации могат да бъдат забавни и приятни, но те също могат да бъдат много страшни . Чувате всякакви истории за хора, които имат „лоши пътувания“, след като са халюцинирали , в някои случаи тези лоши пътувания могат да имат дълготраен ефект.

Хероинът е един от най-силните и най-опасните наркотици. Той е силно пристрастяващ и лесен за употреба , което често води до смърт. Тъй като хероина, често се инжектира в тялото, има опасност да станете потребители,които са заразени с пренасянето по кръвен път болести като ХИВ, ако споделяте общи игли с други хора(което на практика е доста често срещано явление).

Всеки, който познавам употребява алкохол, наркотици или прави секс
normal_photo_no_1743
Може би се чувстваш така, сякаш това е вярно? Не пия, както много възрастни избират това.Това е дори по-малко общo за хората да правят повечето други наркотици за тяхно развлечение. Що се отнася до секс, макар че не трябва много да се хваля обикновено , Тийнейджърите губят своята девственост като малки, но те не винаги казва истината: на глобалната средна възраст за първия секс.Обикновено той е от 17 години, а в някои страни доста над 19. Въпросът е да знаете, че ако не искате да пиете, вземате наркотици и правите секс, със сигурност не сте сами.
„Ако искате да опитате алкохол или наркотици, за да правите секс с някого , това е напълно погрешна причина“.

Много тийнейджъри са принудени да употребяват, алкохол, наркотици и да правят секс от техните приятели, съученици и други хора от същата възрастова група. Когато това се случи, то се нарича външен натиск върху някого.

Ако откриете себе си на места, където всеки пие или употребява наркотици, и се почувстваш като нормален човек , ти си просто един губещ, ако не се замислиш .Или се почувстваш самотна , защото ти все още си девствена и така може да решиш да правиш секс с някого само защото си единствената,която не е правила до сега.

Отивам да взема наркотици, но само веднъж …

Такава е човешката природа, всеки иска да експериментират от време на време, в много случаи това може да бъде безвредно. Но не си струва като се има предвид, че има толкова много хора, които казват „само веднъж“ и започват редовно да вземат наркотици и дори стават пристрастени. Никой не е започнал да приема наркотици с намерението да стане наркоман или да ги използват редовно. То винаги е дело на „Аз просто ще опитам“ или „Аз съм просто един случаен потребител“. Но често хората се наслаждават на опита толкова много, че те спират да мислят за рисковете и започват да използват редовно наркотици.

Крайната дума

Не искаме да ви кажем, че не трябва да пиете, вземате наркотици, или правите секс, но също така ние не ви подканяме да правите тези неща – това е в крайна сметка зависи от вас да прецените рисковете и да вземете решения за собствения си живот. Това, което ще ви кажем е, че ако ще и да пиете, вземате наркотици и правите секс, да сте наясно с проблемите, които може да възникнат и да вземе мерки за свеждане до минимум на рисковете за себе си и тези около вас.

* Ако ти започваш да пиеш, не е фатално но се увери, че си сред хора, на които можеш да се довериш.
* Ако ти започваш да вземаш наркотици, трябва да се увериш, че знаеш резултата за това, което приемаш – прочетете повече информация за наркотиците.
* За секс, не забравяй да използваш презерватив, за да предотвратиш бременност и полово предаваните инфекции.
* Имайте предвид закона. Почти всички наркотици за развлечение са незаконни, и те обикновено са свързани с тежки наказания. Законната възраст за пиене, варира в различните държави, но е обикновено най-малко 18 и 21 в някои страни, като САЩ
* Комбиниране на алкохол и наркотици при шофиране е незаконно в почти всяка страна и винаги е лоша идея.
* Не се подавай на приятелски натиск при взимането на решения. Ти сами знаеш какво е най-добре за теб като личност, и си напълно прави за себе си. Ако не искаш да пиеш, вземаш наркотици или да правиш секс, то това е добре, и не трябва да позволиш на никой да и казва какво да правиш.

Тинейджъри надявам се да ви е от полза.

Коментарите са изключени.

Всички права запазени - www.teensbg.com