Защо хората винаги говорим за презервативи?- 3 част

Публикувано на януари 12 2010 by teensbg

Какво е „смазка“?

Лубрикант или „смазка“ е като крем или желе, които понякога се използват, за да протече секса малко по-гладко. Доста често сте напрегнати или бързате и нещата могат да направят секса труден или болезнен, така че опитайте да се отпуснете и не бързайте. Може би искате да използвате допълнително смазване. Ако използвате презерватив, тогава вие трябва да използвате лубрикант на водна основа, а не смазка като вазелин. Уверете се, че самата смазка отива от външната страна на презерватива – ако има такава и отвътре, презервативът може да се изхлузи по време на секс.

Съвети за поставяне на презерватива?

Съхранявайте презервативите и някои смазки в район в които след това няма да ви се наложи да ставате.
Първо, трябва да поставите презерватива, без да сте имали някакъв контакт между пениса и тялото на партньора ви. Течностите от пениса дори в самото началото на секс може да предизвикат бременност или да се заразите с полови инфекции.

Ето едно видео за контрацепция, включително и демонстрация на това как правилно да се постави презерватив

Така че, когато пенисът е изправен, отворете обвивка на презерватива. Никога не го правете със зъби! Това може да предизвика малки разкъсвания на презерватива, който не можете да забележите.
Дръжте презерватива за края му и използвайте другата си ръка за да отстраните чрез стискане евентуално събралия се в него въздух. След това го поставете на върха на пениса с навитата част навън. С другата ръка развийте презерватива така, че да покрие целия пенис.. С другата ръка развийте презерватива така, че да покрие целия пенис. Ако искате да използвате смазка, сложете я от външната страна на презерватива и се уверете, че е на водна основа лубрикант.

Какво става, ако се скъса?

Ако презерватив се скъса, докато правите секс, тогава спрете веднага и поставете нов презерватив . Докато правите секс понякога можете да почувствате, че презерватив е западал но не винаги, така че от време на време трябва да проверите, че всичко е наред. Ако мислите, че част от спермата е избягала от презерватива може да поискате от вашия лекар мерки за спешна контрацепция и тест за полово предавани инфекции.

Трябва ли да се поставят презервативи при орален секс?

Да. Някои полово предавани болести и инфекции (например херпес), могат да бъдат прехвърлени при орален секс. Когато използвате презерватив при орален секс, трябва да смените презерватива, преди вагинален секс, защото зъбите може да са направили малки дупки в него.

Тинейджъри не забравяйте да използвате редовно презервативи.

Коментарите са изключени.

Всички права запазени - www.teensbg.com