Защо хората винаги говорим за презервативи? – 2 част

Публикувано на януари 11 2010 by teensbg

Има много различни видове презервативи.

* Материали – Повечето презервативи са направени от латекс. С развитието на технологиите, презервативите стават все по-тънки, но за сметка на това по-здрави . Латекса дава малко по-добра защита от полово предавани болести и бременност. А много малко хора са алергични към латекс.
* Размер – презервативи идват в много различни размери. Можете да получите по-дълъг по- къс или по-широки , по-тесни. Ако на опаковката на презерватива се казва „голям“ или „малък“, това обикновено говори за ширината на презерватив, а не за дължината. Бъдете честни! Ако презерватива ти е прекалено голяма, може да изпада а ако презерватива ти е прекалено малък може да се скъса. Повечето презервативи, които се купуват в магазините и суперите ще бъдат стандартен размер.

* Смазани – Някои са смазани с материали на силиконова основа, някои с лубриканти на водна основа.

* Цветни – естественият цвят на латекса е кремаво бяло, но има много презервативи които са с различни цветове – някои от тях дори светят в тъмното. Но ако те са използват правилно и те са добри.

* Ароматизирани – някои инфекции, предавани по полов път могат да се предават устно, така че е добра идея да се поставя презервативи при орален секс. Понякога хората не обичат миризмата и вкуса на латекс, така че те използват ароматизирани презервативи. Те могат да бъдат с вкус на от ягоди с банан и още много други аромати!

* Резервоар – Повечето презервативи имат на върха резервоар за улов на сперма.

Цветни презервативи

Цветни презервативи


Все още не съм сигурен …

Ако не сте сигурни какво да правите тогава може да поговорите за тези неща с някои възрастен, но понякога това не е възможно. Тийнейджърите понякога изпитват неудобство да говорят за секс с родителите си – тогава можете да опитате да поговорите или поискате съвет от учител или съученик за насоки съвети и информация. Ако ви е неудобно да говорите за това, интернет може да бъде едно наистина добро място да потърсите информация и съвети.

Колко ефективни са презервативите?

Има много митове за колко ефективни са презервативите. Ако те се използват правилно, презервативи са около 94% – 97 ефективни при предотвратяване на бременност и те са почти 100% ефективни при предотвратяване на полово предавани инфекции. Някои хора казват, че някои вируси може да премине през „латекса” – това не е вярно.

Как мога да спомена за презерватив, без да разваля момента?

„Всичко става страхотно, атмосферата е наистина романтичен, поставянето на презерватив може да бъде доста секси. “
Но това не трябва да бъде трудно и не трябва да „развалят момента”.

Най-добрият начин да се уверите, че можете да сложите презерватив лесно е да се практикува по-рано. . . След това, когато дойде време да го направите реално, вие ще знаете какво трябва да правите. Не забравяйте поставянето на презерватив може да бъде доста секси.


Тинейджъри не забравяйте да използвате редовно презервативи.

Очаквайте продължение.

Коментарите са изключени.

Всички права запазени - www.teensbg.com