Малки животни

Публикувано на декември 20 2009 by teensbg

Най малкото куче : височина 12,4 см (4.9-инча)
Тежи 1,4 кг и е високо 12,4 см порода Чихуахуа от Чарлтън (Масачузетс, САЩ), притежава световен рекорд на Гинес за най-малкото живо куче в света (за височина). Най-малкото куче е било високо 2,8 инча според Гинес, Йоркшир териер.

Чихуахуа

Чихуахуа

Най малката Змия : дълга 10.1 см (4-инча) .

Малка змия

Малка змия

Най-малката в света змия, за възрастни екземпляри дължината им е средно малко под 10 см. на дължина. Намерени са на Карибския остров Барбадос, на вид – тя е тънка като спагети и е достатъчно малка, за да почива удобно на една монета от четвърт долар .

Най малката риба : 7,9мм (0.3 инча)

Най малката риба

Най малката риба

През януари 2006 г., най-малката риба в света е била открита на индонезийския остров Суматра: от семейството шаранови риба, progenetica Paedocypris. Това е най-малъкото гръбначно животно само 7.9 mm (0.3 инча) дълго.

Малко конче : височина 43.18 cm (17-инча) .

Малко конче

Малко конче


Специална порода миниатюрни коне, но дори и за породата си Палечка е особено малъка: тя се смята за джудже сред своята порода. Висока е 43.18 см , а е на пет години, Палечка е най-малкия кон в света.
Малка котка : висока 15,5 см (6.1-инча) и дълга 49 см (19.2-инча)

Най- малката котка

Най- малката котка


Запознайте се г-н Пийбълс. Той живее в Илинойс, тежи около три килограма и е най-малката котка в света! Малъкия ръст на котката е бил проверен от „Гинес“ Книгата на рекордите за 2004.

Най-малкия хамстер : височина 2.5 см (0,9-инча)

Най-малкия хамстер

Най-малкия хамстер


Само малко по-голям от 50 цента, Пи-луи е най-малкият хамстер в света. Тегло по-малко от една унция.Братята му са 5-6 пъти по-големи от него.
Най-малкиа хамелеон : дълъг 1.2 см (0.5-инча)
Най-малкия хамелеон

Най-малкия хамелеон


Brookesia Minima най-малкият хамелеон в света е дълъг само 1.2см и е . Открит е в дъждовните гори на остров близо до бреговете на Мадагаскар.
Най-малкия гущер : дълги 16 мм (0.6-инча)

Най-малкия гущер

Най-малкия гущер


Неговата дължина е 16мм от носа до края на опашката.Открит през 1965 г. Той и Sphaerodactylus parthenopion си поделят титлата „най-малък гущер” в света.
Най-малкото говедо : височина 81 см (31-инча)
Най-малкото говедо

Най-малкото говедо


В света най-малките говеда е рядката порода на индийски зебу (Vechur). Средната височина на тази порода говеда е от 81 до 91 см ( 31 до 35 инча). Снимката показва над 16 годишно 6 годинишо говедо
Vechur, в сравнение с една 6 годиниша крава.
Най-малкото морско конче: дълго 16 мм (0.6-инча)
Най-малкото морско конче

Най-малкото морско конче


Това морско конче е дълго само 16мм. някои се оказват дори 13 мм. Живее в тропическите води на Тихия океан на дълбочина между 13 и 90 метра.


Коментарите са изключени.

Всички права запазени - www.teensbg.com