Не на дрогата

Публикувано на ноември 23 2009 by teensbg
Какво е дрогата? Упойващо средство, което те кара да забравиш проблемите си?! А не те ли кара да забравиш отговорностите си, хората, които обичаш, себе си, света около себе си и всички онези хубави моменти, които си преживял… Не те ли кара да забравиш живота си!?
Искам да кажа “Не!” на бялото прахче! Искам да кажа “Не!” на спринцовките! Искам да се опитам да убедя хората, че пропускат нещо важно като съкращават живота си- пропускат да живеят! И не е ли тъжно, кажете, един ден просто да не отвориш очи, един ден да изпуснеш изгрева, един ден да не изживееш миговете, отредени ти от съдбата?! А, нима ти не искаш да живееш? Не?! Но защо? Какво толкова се е случило, че по най-безмилостен начин унищожаваш себе си? Нали затова сме хора, за да умеем да се справяме с всичко. И не намираш ли смисъла тук? Нали, за да живееш, трябва да се бориш с всичко? Всеки идва с някаква мисия на света и точно мисията е предизвикателството на човека. Точно мисията е стимулът му да се изправи и да каже “Аз мога да се справя!”. И разбира се, че може! Всеки може, стига да иска.
Защо казвам “Не!” на дрогата? Защото за мен това е начин да избягаш. Казват, че дрогата те пренася в друг свят и забравяш за всичко. Но най-лошото е, че забравяш кой си. А ти СИ някой! Само го докажи, но не като убиваш себе си! Ти си ни нужен! И, ако трябва, ще направим една дълга верига от хора. Първият човек от тази верига ще е някой, когото ти много обичаш. Той ще ти подаде ръка и всички ние ще вложим силите си и ще те измъкнем от калта, в която си затънал. Толкова много можеш да направиш за живота си! Само повярвай в себе си, защото ние вярваме в теб!
Ти си ни нужен! Нека заедно кажем “Не!” на дрогата!
Автор Петя Кръстева

Коментарите са изключени.

Всички права запазени - www.teensbg.com