Розата – цветето на Афродита

Публикувано на март 4 2010 by teensbg

Още в Древна Гърция смятали розата за символ на любовта. Посадете си вкъщи розов храст, и в живота ви ще се възцарят лично щастие и хармония.
Това цвете е почитано от много народи, с него са свързани не една и две легенди. Според една от тях розата е родена от белоснежната пяна по време на къпането на богиня Афродита. А после, когато Афродита скитала по земята в търсене на Адонис, тя се наранила на бодлите, кръвта й обагрила цветовете и белите рози станали червени. Според друга версия розите почервенели от капка вино, разлято от Купидон. Ето защо розата винаги е била за нас вълшебно цвете, символ на любовта и красотата. От нейните венчелистчета правели подмладяващи еликсири, лосиони за освежаване на лицето.
Розата трябва да се полива, когато пръста й изсъхне. Нежното цвете обожава да оросяват листата му с вода. Прецъфтелите цветове задължително се отрязват с остър нож. За да не се изкривява към слънцето, розата, поставена на прозореца, трябва постоянно да се завърта.
Когато розите престанат да цъфтят и да образуват пъпки, трябва да се под-готвят за зимуване. В началото се поливат по-рядко, като пръстта се оставя суха за ден-два, и не се подхранват. През пролетта, когато розата се сдобие с нови клончета, започнете да я поливате по-обилно. По това време цветето трябва да се подхрани. Капризната «царица» обича южните и югоизточните прозорци и балкони и чист въздух през лятото.
Ако си вземете вкъщи розово храстче, в живота ви ще се възцарят любов и хармония. Проблемите в личния ви живот ще изчезнат, мъжете ще започнат да ви обръщат внимание. Самата богиня на любовта ще ви покровителства!
rose1

Коментарите са изключени.

Всички права запазени - www.teensbg.com